's Avonds hebben we -met dank aan PwC- met z'n tienen gegeten in Amsterdam bij Fifteen, restaurant van Jamie Oliver. Lieve Rim, Myrthe, Jacqueline, Edwina, Ingelou, Chris, Yvonne, Neeltje en Karin heel veel dank voor jullie perfecte gezelschap, ik heb genoten (en de cadeau's zijn fantastisch!). En ook lieve Margot, Marie-Pierre, Anitra, Saskia en Marike die verhinderd waren, ik heb een wijntje op jullie gedronken!







Calphalon pannen
De pannen binnen de Calphalon One lijn zijn gemaakt van Infused Anodised Aluminium. Dit is keihard gemaakt aluminium met een extreem gladde bodem. Aluminium heeft de fantastische eigenschap zeer warmtegeleidend te zijn. Dit veroorzaakt een gelijkmatige en snelle verhitting van uw voedsel, waardoor uw eten fantastisch dichtschroeit. Het anodiseren verhardt het aluminium tot 30 procent harder dan staal. U kunt er dus gewoon met metaal in werken! En zelfs schoonmaken met een schuursponsje en Vim! Een schone pan zorgt namelijk voor een optimale, gelijkmatige warmtegeleiding. Kortom Calphalon One zorgt ervoor dat al uw te bakken vlees, vis, groente en alles wat u verder kunt bedenken van
buiten een heerlijk krokant korstje krijgt en van binnen mals en zacht blijft. Verder draagt de goede warmtegeleiding ook bij aan de bereiding van mooie sauzen, soepen, stoof- en stamppotten en eigenlijk al uw andere gerechten, zelfs in de oven. En dan is het nog makkelijk te reinigen ook! Vandaar voor ons de eerste keus op pannengebied.Voor optimaal resultaat dient de Calphalon One pan voor elk gebruik een paar minuten droog voorverwarmt te worden op middelhoog vuur. Als u daarna wat boter of olie toevoegt zal deze zich direct verspreiden over de bodem van de pan. Gun u voedsel de tijd om een korstje te vormen, dan laat het ook weer makkelijk los van de bodem. Na het bakken van een stukje vlees kunt u de pan afblussen met wijn of bouillon voor een supersnelle, makkelijke maar vooral lekkere jus of saus.
