(vlnr Lotte, Els, Gaby, Hub, Robbert-Jan, Mark)
Een van de lunches voor Marks verjaardag is met Robbert-Jan, Gaby, Hub en Els. Robbert-Jan en Mark kennen elkaar vanaf hun 7e jaar uit Cadzand waar Mark op vakantie ging in het Hotel van Robbert-Jan zijn ouders. Hub en Mark kennen elkaar van hun studie Natuurkunde.
We begonnen met een salade Niçoise gevolgd door asperges, lentegroenten, en gerookte zalm. Verder meloen en aardbeien in frambozenlikeur toe. Voor de nazit koffie met pikante chocolade: pure chocolade met chili pepertjes erin verwerkt. Om weer helemaal op te warmen van de koude valwinden.
Klassieke salade Niçoise
Het recept van de klassieke salade Niçoise bestaat uit eenvoudige ingredienten als oude vrinden: per persoon heb je het volgende nodig 1 kleine aardappel, 1/2 ontvelde tomaat in stukjes, 6 prinsesseboontjes, een handvol botersla, drie ansjovisjes uit de olie, een dessertlepel kappertjes en zwarte olijven. Als extra kun je ook tonijn toevoegen. De dressing is eenvoudig en effectief: 2 dl zonnebloemolie en 4 eetlepels citroensap met snufje zout en vers gemalen peper.