vlnr Mark, Lotte, Sam, Hans, Celia en Trudy
In deze aflevering van Table d'Hôtes Anniversaire, stond het verhaal over de schouder van de bovenmeester centraal. Een van onze disgenoten vertelde dat een dubieuze bovenmeester om zijn loontje was gekomen nadat hij een ernstige verwoning aan de schouder had gekregen door zichzelf per ongeluk uit de boom te zagen ... . En, hoe kan het ook anders, toevalligerwijs aten wij "schouderstuk".
Schouderstuk van biovarken
Voeg dan 1/2 fles witte kookwijn toe en laat nog een uur sudderen. Voor het aansnijden het vlees 30 laten rusten. De gebraden groenten kun je apart nemen en pureren. De overgebleven jus even laten inkoken voor een optimaal resultaat.
Nu we het hele jaar door allerlei exoten kunnen krijgen, raakt een aantal Hollandse groenten vergeten. Terwijl het juist goed is voor de variatie en de omgeving om de seizoens groenten te eten. Bij het gebraad aten we venkel, meiraapjes, tomaatjes en tuinbonen, heerlijk vers uit de buurt moestuinen.
Dida
Ook hebben we genoten van Dida, de jonge Jack Russell van Oskar die ook mee was en zich heeft vermaakt met Lobke.