Met Monique, Franke, Jolanda, Elvire en Anitra heb ik een van onze Zeeuwse eilanden ontdekt: Schouwen- Duiveland. Uitgestrekt, weinig tot geen straatverlichting in de nacht, eeuwen oude vissersplaatjes en verse zeekraal in de plaatselijke Spar.
(vlnr Lotte, Franke, Monique, Elvire, Jolanda, Anitra)
Het huis oogt van buiten als een poppenhuisje met een pipowagen in de tuin. Van binnen is het licht, ruim en met veel gevoel ingericht. Overal zijn kleine stillevens; spiegels met boeketten, dienbladen met lichtjes en rieten manden. Dezelfde welkome sfeer als in de Vondelstraat!
Ondanks het frisse weer hebben we ons prima vermaakt met verhalen en gesprekken over vriendschappen en het (goede) leven.



Honden en strand
Onze trouwe vrienden Bobs en Lobs waren goed gezelschap. We hebben de duinen en het strand verkend en met de honden gewandeld. Piep-verse asperges bij de boer gehaald en vooral niets gehoeven en gemoeten. Heurlik!







Zaterdag hebben we gegeten in Schuddebeurs -de naam zegt het al- waar onze beursjes wat lichter raakten en we onze buikjes hebben rondgegeten aan bijzondere gerechten. We hebben het geheim ontrafeld van een perfecte Oosterschelde kreeftensoep. Ook kennisgemaakt met een hele lekkere Italiaanse witte wijn Tenuta Manincor, Graaf Goës-Enzenberg, 2004, Réserva della Contessa, Kaltern, Alto Adige.

1 ui, 1 winterwortel, 1 prei,
1 laurierblad, 5 peperkorrels,
1 Oosterschelde kreeft, gewicht van kreeft in garnalendoppen, verse 500 gr. kreeft, 0.5 dl. cognac, 1 l. visfumet 1 l. room, 1 l. frituur-olie, 0.5 dl. slagroom, 1 el. tomatenpuree 1 mespunt cayennepeper, 4 stengels peterselie, verse, gehakte 4 stengels selderij, 1 takje rozemarijn, verse takjes dragon, verse takjes tijm, teentjes knoflook, 1 tl. kerriepoeder, 1 tl. paprikapoeder Olie, >Kruidenbouillon, Bieslook, verse Peper, Zout