Lex en Carola ken ik al vanaf 1982 via mijn toenmalige partner. Die partner is niet meer in beeld, maar wij hebben elkaar gehouden! Al jaren spreken we af en koken we voor elkaar, vaak lekker experimenteel. Dit keer als borrelhapje luchtgedroogde peperkoek met chevre, een trouvaille! Als alternatief sapje Royal Club mango chilli en cranberry basilicum. Het was weer als vanouds een genoegelijke en diepgaande avond!
Recept
Snij van 6 plakken peperkoek, 12 hele dunne plakken. Droog de plakken aan de lauwe lucht in de oven. Leg op iedere plak een rondje chevre Sainte Maure of besmeer ze met eendenleverpaté. Serveer knapperig met een Malaga Dulce.


Malaga Dulce

Land: | Spanje |
Regio: | Mollina |
Appellatie: | Malaga |
Kleur: | n.v.t. |
Inhoud: | 75 cl |
Druiven: | Moscatel |
Houtrijping: | 12 |
Alcoholvolume: | 15 % |
Temperatuur: | 16-18°C |
Aan te raden bij: | als aperitief of bij het dessert |
Omschrijving: |
Deze MALAGA is een MALAGA Dulce Color, dat wil zeggen dat hij zoet (met 9 Bé) en donkerkleurig is met veel 'gras'. De gebruikte druivenrassen zijn Moscatel de Malaga en Pedro Ximénez. De Moscatel de Malaga-druiven werden gedurende 10 à 15 dagen blootgesteld aan de zon. De basis van de Malaga-wijn is de aldus verkregen 'vin doux naturel' (voor minstens 50 %), vermengd met een droge witte wijn, mistelles en 'vins moelleux' van telkens minstens 5 jaar oud. Het geheel laat men rijpen op Amerikaanse eiken vaten gedurende minimum 6 maanden.