woensdag 18 april 2007

Verrukkelijk weerzien

Mijn allerliefste vriendinnetje Saskia vierde haar verjaardag afgelopen week. Met drie vriendinnen en een baby hebben we om te beginnen van de Andalusische Cava en Malagese Tapas genoten. Vooral de gambas al Pil Pil waren heerlijk.

Gambas al Pil Pil voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
1 kg verse middelgrote gambas - 1/2 theelepl zout - 50 gram boter - 80 ml olijfolie - 3 tenen knoflook-1/4 theelepel chilipoeder- 1/2 theelpel paprikapoeder.

Bereidingswijze:
Doe de gambas en het zout in een kom meng deze en zet ze 30 minuten weg in de koelkast.
Verwarm de olie in een vuurvaste schaal op matig vuur. Zodra de boter begint te schuimen, bak je knoflook en chili goudbruin. Voeg de gambas toe en bak ze 3-6 minuten totdat ze krullen en van kleur veranderen.
Bestrooi ze met paprikapoeder en serveer ze warm met rijst en een schijfje citroen.